Sprängningar på löparrundan

Var ute och sprang min vanliga löparrunda när jag helt plötsligt hörda värsta mullrandet och kände skakningarna i marken. Hoppade självklart till och blev rädd först men upptäckte ganska snabbt orsakerna till mullrandet. Tydligen så höll RaixBerg på med sprängningar inte så långt därifrån. Och jag såg bara inte de stora maskinerna och fordonen på grund av alla träden. För löparspåret som jag brukar ta är ganska avskilt, eller det är precis vid samhället egentligen men det är några meter med väldigt tjockt med träd och buskar vilket gör att man under hela sommarhalvåret inte alls kan se igenom. Det är skönt för då känns det som att man är ensam mitt ute i skogen och springer men man har ändå tryggheten och närheten till samhället och människor, perfekt.

RaixBerg har varit här och utfört några olika sprängningar det sista, vet inte exakt varför eller vad det är de jobbar med. Kanske borde se till att fråga dem. Vet att de håller på med någon slags landskapsplanering, för att det är det som företaget sysslar med, men mer exakt vet jag inte.

Måste vara ganska coolt ändå att jobba med sprängning. Det är säkert inte lika häftigt när man har gjort det länge, om man jobbat på RaixBerg under många år, men jag tror fortfarande att det är bland det bästa och känner inte riktigt att jag orkar bry mig om det.