Hundägande och valpkurser

Det finns konstigt nog väldigt många som väljer att inte gå på valpkurser med sina valpar. Det är självklart inget måste men jag har alltid tänkt att om jag själv skulle skaffa hund skulle jag verkligen se till att gå på valpkurser, flera om det behövdes, för att verkligen kunna få inblick i hur man gör för att lära sin hund olika saker.

Vet till och med vilken verksamhet jag skulle gå till, nämligen Helens Hundträning. Vet att de håller i valpkurser i Kalmar och att de är väldigt bra. Har en bekant med tre hundar som har gått på kurserna där med alla sina hundar när de var valpar och de är nu hur lydiga och harmoniska som helst. Sen är det klart att det inte bara behöver bero på det, kanske har hon bara väldigt bra hand med hundar, men det är nog lite tack vare kurserna också. Det måste nästan vara det när det gäller den första hunden i alla fall, för vad jag vet så har hon aldrig haft någon hund tidigare när hon var liten utan den första köpte hon där och då på egen hand.

Sen vet jag inte om jag vill ha en hund själv eller inte. Vore lite roligt och nog bra för att få en anledning till att gå ut och promenera och träna. En chans att få lite vardagsmotion och samtidigt någon att gosa och gulla med hemma. Får se. Det är ju ett väldigt stort beslut. Men utifall att jag någon gång skaffar hund så vet jag i alla fall att jag då ska se till att gå på valpkurser hos Helens Hundträning i Kalmar.