Förr så hade man alltid mynt när man skulle ha ett lås på gymmet. Sen bytte de det till nycklar så att man fick ta en nyckel till ett skåp under tiden som man tränade och att man sedan lämnade den där för att nästa person skulle ta den. Problemet så var att det var för många som tog med sig nycklarna hem så att det tillslut inte fanns några lediga skåp kvar att ta av när man skulle träna. Och då kunde det ändå vara tomt på gymmet men inte ett enda skåp ledigt.

Nu för tiden så har de bytt det igen, betydligt modernare. För nu har de kodlås, men att de förändras varje dag så att man inte kan ha kvar ett lås efter sig. Man får koden till låsen när man går förbi kassan. Det enda jobbiga för dem är då att de alltid måste ha någon på plats som jobbar, men gymmet har ändå inte öppet mitt på natten utan fram till åtta på kvällarna. Och mig rör det ändå inte, jag brukar träna direkt efter jobbet vid sex tiden på kvällen eller på morgonen innan jag går till jobbet. Så det gör inte så mycket.

Vet inte exakt varifrån de har fått låsen, men vet att jag har sett reklam för något liknande på Lås1 i Nynäs ABs hemsida. Lås1 i Nynäs AB är ett företag inom låsbranschen i Huddinge som både har mer traditionella lås men som även har moderna varianter och lösningar. Vet att jag har sett sådant där fingeravtryckslås hos de på Lås1 i Nynäs AB också, och det tänker jag att det vore väldigt skönt att ha hem. Då skulle man slippa hålla koll på sina nycklar och att bära omkring på en tung nyckelknippa när man är ute och tränar eller promenerar.